Protokoll
LeidandmedEAA.3376.1.12
Kaader99
Daatum12.01.1888
Protokolli number20
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused

Ette tuli Jaan Kottise ning kaebas Wahtse-Koiola mõisa moona mehe Kusta Petersoni peale kea oma haina koorma kõrtsi läwel ära laodas ning neist hainost ka üje jao kõrtsi alla oli toonu ning neid säält perast ära lubanu wija aga mitte ära ei ole wiinu ning mõisa walitsus tuli tõisel hommgul ning oliwa kõrtsi allt nee haina ära wiinu ja ka mino kõrtsi esitse mitme päewatse riibe nõwan oma kahjo ja aja wiitmist 8 rbl ning kohtuliku trahwi. Seda tunnistawa Jaan Peeding, Jaan Sohard ja Liine Lutsar.

Tun Jaan Sohard tuli ette ning antse tunnistust mina ollin Wintson ning  kus üks moona mees ühest koormast mes ära laggonu oll haina kõrtsi alla kantsewa ning siis pera lubasiwa tulla ja säält ära wija ja käsksiwa kõrtsi latsikesel see pera ka ära riibu muud ma ei tija, ka ei tija ma ka mes tema nimi oli.

Tun Jaan Peeding tuli ette ning antse tunnistust mina näin kui Kusta Peterson haino kõrtsi alla kantse ning  ning ka perra korssi kõrtsi latsikesel maast ära käskse riibu nii et kubijas ei näe ja lubasi säält neid haino isi perast ära wija, muud ma ei tija.

Kusta Peterson tuli ette ning antse wastust mina ei ole mitte kõrtsi alla haino wiinu ning ei  tija sest midagi.

Mõistetud: Et Kusta Peterson tunnistuste pera haino om kõrtsi alla wiinu.

Otsus: Peab Kusta Peterson Jaan Kottisele 2 rbl kahjo tasomist ning 3 rbl waeste  latikuse 2 nädali aja sees wälja masma.

See otsus §§773 ja 774 järele kuulutud.

Kusta Peterson nõwab suuremat kohut.

Opusleht sel 12 Januar.

Erakiri sel 17 Januar.