Protokoll
LeidandmedEAA.3321.1.55
Kaader32
Daatum05.02.1914
Protokolli number1
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

1914 aastal Weebruari kuu 5 päewal palusiwad Pujatu walla liikmed Mart Tooma poeg Pihlak ja Johan Tõnisa poeg Org kes wallakohtule isiklikult tuttawad on selle wallakohtu aktiraamatusse nende järgmise sisuga suusõnalist lepingut maha kirjutada.

Mina Lapi talu N VII omanik Mart Tooma poeg Pihlak rendin oma Lapi talumaast Johan Tõnisa poeg Orgile 3 wakamaad põllumaad ühes 1/2 wakamaad rohumaaga ja 2 wakamaad heinamaad 12 järjestiku aasta peale see on 23 aprillist 1914 aastast kuni 23 Aprillini 1926 a. Rentnik peab selle aja jooksul nimetatud põllu ära torutama 3 jala sügawuselt maa omanikude torudega. Kui rentnik selle maa enne 11 aastast peaks tagasi andma, siis saab maa omaniku poolt 12 kop. sülla pealt tasu makstud. Peale selle aja ei ole enam seda tasu maksu. Renti maksab selle maa eest 24 rubla aastas. Maksu tärmin 1 Märtsil esimine pool ja teine poolt 1 Septembril iga aasta. kraawi summa 150 sülda.

M. Pihlak (allkiri) J. Org (allkiri)

Käes olew suusenaline leping on peale aktiraamatusse kirjutamist tema osanikudele ette loetud nemad sellega rahul olnud ja ise oma käega allakirjutatud.

Eesistuja: H. Roos (allkiri)

Kõrwalistuja: J. Laksberg (allkiri) K. Karlson (allkiri)