Protokoll
LeidandmedEAA.3321.1.55
Kaader27
Daatum09.03.1911
Protokolli number4
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

1911 aastal Märtsi kuu 9 päewal palusiwad Pujatu walla liikmed Mart Tooma p. Pihlak ja Jaan Tõnise p. Waher, kes kohtule isiklikult tuntawad on, järgmise sisuga suusõnalist leppingut kohtu akti raamatusse maha kirjutada:

Tänasel päewal on Kõssa N 2 talu omaniku Märt Tooma p. Pihlak ja Jaan Tõnise p. Waher wahel järgmine rendi lepping maha räägitud ja kindlaks tehtud:

Jaan Tõnise p. Waher saab Kõssa N 2 talu maast üks wakamaa maad 24 järjestiku aasta peale rendile, s.o. 23 aprillist 1911 aastast kuni 23 aprillini 1935 aastani, kus tema elamiseks omale maja peale wõib ehitada ja maksab selle maa eest iga aasta selle talu omanikule ehk tema pärijale kümme /10/ rubla renti ja nimelt: esimene pool renti 1sel märtsil ja tõine poole 1sel septembril ette ära. Maja omanik peab ennast auusaste üles pidama. Kui peaks wargust ehk selle sarnast ette tulema, mis kohtuliku karistust saab, kautab maha omanik kõik kaubaleppingu õigused. Kui aga peaks see Kõssa N 2 talu mõne tõise kätte minema, siis ei saa kauba lepping mitte murtud, waid jääb endist wiisi edasi.

M. Pihlak (allkiri) J. Waher (allkiri)

Et käesolew suusõnaline lepping peale akti raamatusse maha kirjutamist pooltele ette on leotud ja nemad sellega rahul on olnud, tunnistame õigeks

Eesistnik: H. Sarepera (allkiri)

Kohtu liikmed: J. Laksberg (allkiri) J. Amann (allkiri) J. Talman (allkiri)

Kirjutaja: H. Purre (allkiri)