Protokoll
LeidandmedEAA.4529.1.4
Kaader39,40
Daatum28.09.1878
Protokolli number122
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Johan Pridik Johann Pridik Peakohtumees
Jaan Lainatsaar Jaan Leinasaar Kohtumees
Jaan Rast Jaan Rast Kohtumees

Kaebab Marri Kell, et temma endine Perremees Merreneek Kosenkranius temma sõnniku=kartuli maapeal, mis ehk 3/4 wakka wilja peale woiks wotta, ollewa errawottnu ja wiljaht peal teino.

Perremees Laas Kosenkranius wastab, temma olleks sedda maa tal küll jättnu, aga Marri tal on lubbanu henne 2 neddali pääwa techja, aga ta eijolle mitte teino.

Selepeal üttleb Marri Kell, et ta ollewa ükskord Perremehhel tösse leino, aga Perremees on tahtnu et ta pool üheni tööd wehe tehwa, kui keik jau maggama leino.

Wehl üttleb Kosenkranius, et Kaibaja naine ollewa minnewa Aasta, kui ta temma maijas erraleino teise kochta ellama, sedda pochku mis ta sahno temma maijahst wella wiino mis wastu seadud on.

Marri Kell nouab selle maa eest 15 Rubl. perremees Kosenkranius nende 10 wõlgu pääwa eest 8 Rub. Se on 80 kop pääwa eest.

Moisteti: Et kui Marri Kell tahhab tullewa Aasta kätte saada kartulli maa, sis ta peab minnewa Aastane maide iist 10 pääwa errateggema ja maksab 2 Rubl. Renti, ja saab sis nenda suhre tükki kartulli=maa, kui Perremees selle Aasta errawottis.