Protokoll
LeidandmedEAA.4529.1.4
Kaader36
Daatum05.09.1878
Protokolli number104
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused

47 R 12 1/2 kp. muss Hans auszahlen.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Johan Pridik Johann Pridik Peakohtumees
Jaan Lainatsaar Jaan Leinasaar Kohtumees
Jaan Rast Jaan Rast Kohtumees

Tullid ette endine Nepste Perrenaine Liso Petersohn ja Kaemees temma lapse Karl Tals, ja palluwat selle ülle ühhe selletust techja, et kui temma Poeg Ado errasurno, ollewa temmal järgi jahnu selget rahhat 220 Rubl. bankahs. Perrast ollewa temma, selle Liso wannemb Poeg Anz, se rahha Bankahs olnu ja tal 120 Rubl. kätte anno, aga 100 Rubla saawa kinni, selleperrast temma pallub et Kohhus nouab se rahha temma kähst wella, et temma poeg Ado on sedda rahha omma nohrema oedel Mina, Leno ja Liesol sohwinu. Lisole, keige nohremale, eijollewa temma Mehhe warrandussest keddagi järgi jähno, selleperrast ollewa Poeg Ado armu poles sellel keige rochkemb sohwinu.

Hans Petersohn wastab, se rahha eijollewa mitte rochkemb kui 210 Rubl. olnu; 120 Rubl. on kätte maksetud, aga 90 Rubl. Üksin weel temma kähs. Temma peawa neid 90 Rubl. selle perrast kinni et ta ollewa wennale Rukkit mahha teino 6 wakka Rukkiht, ja ollewa selle Rahha banka wiimesse juhres 3 Rubl errakullutanu.

Sellepeale ütles Kaemees Karl Tals, se ollewa küll sant et tachtwa Hans Petersohn nenda wiise riesuda.

Kohhus Moistis: Et nende 90 Rubla mis Hans Petersohni kähst sahwat 2 Tschetwerti Rukkihde iist 16 Rubl. Ja Kullurahha 3 Rubl. Kokku 19 Rubla mahha arwatud, ja sahwat neid üllejähnu 71 Rublaht ja neid Emma kätte maksetud 120 Rublat Kokku 191 Rbl ülle neid perrijaht, ni kui

1

Emma Liso Petersohn

2

Hans Petersohn

3

Kaddri Leibur

4

Ewa Melksohn

5

Jula Pukk

6

Mina Petersohn

7

Leno Petersohn, ja

8

Liso Petersohn

Errajaggatud, ja sahwat sis igga üks neist 8 Perriadest selle Errasurno Ado Petersohni warrandussest: 23 Rbl. 87 1/2 kop hõbbe.

Se Moistus sai kohhe Lisa Petersohni, Karl Taltsil, Willem Unniferil ja Kaspar Petersonil ette kuhlutud – kele peal Liso Petersohn andis ülles, et eijollewa rahhul ja sai tal õppuse kirri kätte antud. Sel 24. October 1878 sai se Moistus Jaan Melksonil ette kuhlutud.