Protokoll
LeidandmedEAA.3300.1.18
Kaader57
Daatum26.03.1876
Protokolli number16
Protokolli teema5. Kahjutasu; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karl Tattrik Peakohtumees
Hendrik Thür Kohtumees
Johan Sternwelt Kohtumees

Jaan Sikka, soldat kaibas, rentnik Tanneberg andnu temmale omma kubja Karl Reili läbbi minnewa suwwel weidi heina maad, kost ta 2 1/2 koormat heina sanu - kelle eest ta rentnik Tannebergile 3 wakka ma rukki lõiganu 4 R. 50 Kop. eest, nüüd wõtnu temmal moisawallitsus kohto läbbi se tehtu hein käest ärrä. Ta nõuda rentnik Tannebergi käest omma kahjo. Peter Treial woida tunnistada, et ta ilm lubbata Tannebergi heinamaad ei teinud.

Kaewataw Tanneberg, wastutas küssimisse peale, et ta ei teada sest middagi, tal ei olle sellega asja.

Tunnistaja Peter Treial tunnistas, et Tannebergi Kubjas Karl Reili kül Jaan Sikkale se heina ma lubbas, kelle eest wimati Jaan Sikka Tannebergile 3 wakka maad rukki lõigas.

Moisteti: Kunna kaebaja Jaan Sikka kaewatawa Gustav Tannebergile 3 wakka maad rukki lõiganu, mis to 4 rubl. 50 K. wäärt arwatu, selle heina ma eest mis ta teinud, olgu kül et se kubjast antu, ent nüüd moisawallitsusse kaibusse päle kohto poolt se hein Jaan Sikka käest ärrä woetu, siis ei woi senna muud parrata, kui on Tannebergil se 4 R. 50 K. rukki lõikusse eest kaebajale taggasi maksa.

Se otsus sai k. k. tänna 26 Märzil s.a. 1860 a. t. r. s. r. s. §. §. 772 ja 773 järrele kulutud, ja suremba kohto käumisse tarbis õppusse kirri antud; Jaan Sikka andis tänna 26. Märzil ülles surembad kohhut käija tahta.

/:1448:/

Pä kohtomees Karl Tattrik

Kohtomees Johann Sternwelt Hendrik Thür

Kirjotaja F. Thal <allkiri>