Protokoll
LeidandmedEAA.3300.1.18
Kaader56
Daatum26.03.1876
Protokolli number11_jure
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karl Tattrik Peakohtumees
Hendrik Thür Kohtumees
Johan Sternwelt Kohtumees

Rentnik Gustav Tanneberg tulli ette, nink ütles et neid üllesantud tunnistajid ei olla woimalik kätte sada. Karl Reili ellada jo Wennemaal ja Koggeri ellokoht teedma, nink palluda ta, se kohhus walmis tehha.

Kaewataw mölder Andres Ise, ütles selle päle ette tulles, et Tannebergiga ta ja ta hennewahhel ärrä leppinu, nink leppihissest 2 puddelit õllut kokko jonu ja olla se assi walmis.

Tanneberg arwas et se ei olnu mitte leppitus, ta jonu ennege 2 puddelit õllut muido.

1. Tun. Karl Luhha on tunnistanu, et ta to körd kül Tannebergile selle weski eest 300 rubla renti pakkunu, kui paljo eest Tanneberg Isele wimati se weski wäljarentinu, ta ei teada.

Moisteti: Et kunna Tannebergil omma möldre Isega märastki kontraktit üks töisega tehtu ei olle, ka märastki töist selgembad tunnistust, siis olles se kaebaja Gustav Tannebergist omma möldre Andres Ise käest nõutaw 125 rubla polest kui rijo assi lüja, nink selle järrele siis möldre Isel 62 1/2 rubla kaebajale wälja maksa.

Se otsus sai k. k. tänna sel 26. Märzil s.a. 1860 a. t. r. s. r. s. §. §. 772 ja 773 järrele kulutud ja mõllembile suremba k. k. tarbis õppusse kirri antud, kes tänna sel 26. Märzil mõllemba üllesandsit surembad kohhut käija.

/:1450:/

Pä kohtomees Karl Tattrik

Kohtomees Johann Sternwelt Hendrik Thür

Kirjotaja F. Thal <allkiri>