Protokoll
LeidandmedEAA.3374.1.8
Kaader109,110
Daatum16.08.1888
Protokolli number173
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Johann Konts Peakohtumees
Jaan Wärs Abikohtumees
Ado Turwas Abikohtumees

Ette tulli Sohwe Puusepp ja selle man saisja Andre Piirisild ja tõstse Johann Looskaari pääle kaibust, et wiimane olewad tedda ärra lubbanu wõtta, ja on temmaga lihalikult koggo ellanu, ja pallep kohut latse kaswadamise abbi 150 rubl. Johann Looskaari käest wälja mõista.

Johann Looskaar oli kutsmise pääle ette tulnu ja andse selle Sohwe Puuseppa kaibuse pääle wastuses, et minna mitte ei ole tedda ärra wõtta lubbanu, ja ei ole ka temmaga lihalikult kokko ellanu, ja Sohwe Puusepp oli Karli Ilwese maija tulnu, kon minna korteri pean ja on temma Sohwe Puusepp sääl kõigi kuulden essi  ütelnud, et Johann Looskar ei ole mitte minno ärra lubbanud wõtta, ja ei ole ka tema minnoga lihalikult kokko ellanud, - sedda tema oma ütlemist omma kuulnu Karli Johann ja Leena Ilwes.

Tunnistaja Karli Ilwes saije ette kutsutus, ja ütel et Sohwe Puusepp käuse küll meije maajan, aga mina nende juttust ja kõnnest middagi ei tija, sest nemad kõnnelesiwa paljogi, kostminna middagi arro es sa ja ei tija nende juttust mittagu üttelda.

Tunnistsja Johann Ilwes laskse henda sellega Wallawöölmündre Petre Glaseri läbbu wabandada, et tedda Johann Looskaar ilma asjanda ülles andnu olewad, ja et temma nende asjast mittagi ei teedwad.

Tunnistaja Leeno Ilwes ja selle man saisja Andre Piirisild saiwa ette kutsutsu, ja üttel et Sohwe Puusepp käwwe küll Ilwese maajan, aga mes tema sääl kõnneli, ei mälleda minna mittagi sest et jobba 2 aastat taggasi sellest wast on ja ei tija nende asjast mittagu üttelda

Selle pääle saiwa sis kohto käija sääduse perra sisse kutsutus, ja tunnistuse ette loetus, ja es ütle kumbgi ennamb mittagi ütlemist olewad, sis

Mõisteti

et Johann Looskaar henda wabastamises üttegi tunnistust anda ei ole, sis peab temma Johann Looskaar 3 rubl. egga aasta nunni latse 10ne aastani Sohwe Puuseppale latse kaswadamises abbi andma.

Se kohto otsus saije kohton käijele ette loetus ja ärra selletedus, ja Johann Looskaarele opus leht wälja antus.

Päkohtomees

abi   "

         "

Kirjotaja: Piirisild