Protokoll
LeidandmedEAA.3543.1.29
Kaader18
Daatum09.05.1880
Protokolli number34
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Tawit Tirmann Peakohtumees
Hans Männik Kohtumees
Jaak Tiesfeld Kohtumees

Kabbala mees Jürri Letner tulli ette ja kaebas; ta õdde Rõõt on Jürri Hermannil mehhel saanud, ja on ühhes ka tema kätte saanud, selle õe essimese mehhest järrel jäenud warrantust nimelt

Wäärt

rubla Cop
üks ellomaja Toome Tallo ma peal  200
üks wanker 12
üks Lehm 1
üks Reggi 1 50
üks Adder - 50
üks tõrs ja ankur 1
2 padda 1
Summa 231 00

Se ellomaja on Jürri Hermann hea seisuse sees piddanud hoidma, ja nende asjate eest takseritud rahha 31 rubla wallalaekas sisse maksma, ning saawad sest perrima se Ellomaja üks Tumm poeg, ja sedda rahha 2 tüttard. Nüüd aga on kaebatu se Ellomaja ärra lagota lasknud ning ei olle ka siamaale se 31 rubla rahha laste heaks sisse maksnud, seperrast nõuab ta nüüd, et Jürri Hermanni käest saaks need asjad ärra mõistetud, ja temma (Letner) maksaks nüüd se rahha 31 rublawalla laekas perrijate heaks sisse, ja lasseks siis oma tahtmise järrel se warranduse ülle wallitseta.

Sepeale wastas Jürri Hermann, ta ei olle mitte se ellomaja ärra lagota lasknud, ja oleks ka ammo se rahha 31 rubla wallalaekas sisse maksnud kui sefdda keegi oleks nõudnud. Kui kaebaja nüüd tahhab siis maksab ta se rahha wallalaekas sisse aga omma Ellomaja ja asjate prukimise õigust ei anna ta mitte oma käest ärra.

Mõistus:

Jürri Hermann peab se kõnnesollew Ellomaja hea seisuse sees piddama, ja kunno tullewa lewwadcis se 31 rubla nende laste heaks mis Rõõt Hermanil esimese mehhest järrel jäenud sia kohtu juure wälja maksma.

Mõistus sai kuulutud, kohtukäijad sega rahho.