Protokoll
LeidandmedEAA.2628.1.11
Kaader2,3
Daatum06.02.1889
Protokolli number2
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Kalberg Peakohtumees
Hans Siir Kohtumees
Juhan Mathiasmann Kohtumees

Kohtukorra pärast oliwad kohtuammetnikud kokkutulnud, nimelt: kohtuvanem Hans Kalberg, kõrvasmehed Juhan Mathiasman ja Hans Siir ja sai alamal seatud wiisil kohut peetud.

Sõitmää külast Puugi Jaan Walk andis kohtus üles, et tahab teist kord abielusse astuda ja selle tarwis kohtu ees üht seletust teha lasta, endise naese Liisu, sünd. Granfeldi abielusse astudes kaasatoodud waranduse üle.

Nimetud naisega, kes Januari kuus 1889 suri, elanud tema abielus 10 aastat. Nimetud aja sees olnud neil 3 last, kelledest 1 praegu elus on, nimega Juuli 6 aast. wana. Peale nende kolme abielu lapse oli sellel naisterahval nende abielu esimestel nädalatel 1 tütarlaps, elab praegu, nimega Maali Marie 10 a. 2 kuud wana; se ei ole nende abielu laps. Kaasawara nimetud naisterahwal peale tema riiete, ei olnud abielusse astudes mingisugust kaasa tuua, ei olnud ka tema surma järel tema poolt mingisugustki iseäralist wara peale tema riiete järel jääda.

Seda tunnistawad sellesamma naisterahwa wend Uurikülast Jüri peremees Jüri Granfelt ja Reimiku peremees Juhan Reinpal oma nime alkirjadega õigeks.

Otsus: Et kogukonna kohtule se asi tutaw on, siis kinnitab kohus Jaan Walki tunnistust ja kirjutab. Protokolli temale wälja Ülewaatja kohtuks minna. 

Kohtuwanem: H. Kalberg (allkirjaga)

Kõrwasmehed: J. Mathiasmann +++

H. Siir +++