Protokoll
LeidandmedEAA.1149.1.10
Kaader64
Daatum25.04.1885
Protokolli number46
Protokolli teema10. Muud üleastumised
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Juri Pusse Peakohtumees
Tõnis Kuller Kohtumees

Astus ette Sindi mõisa walitseja herra W. Niclasen ja kaebas, et mõisa sulane Juri Konks olla kord mõisa sulaste sigade lauda juures ja teine kord mõisa õle kohjade sees ühe liiderliku tüdrukuga öösel magawad nähtud, mis mitte sallitud ei wõi saada, sest et see läbi kergeste õnnetus wõib sündida, kui poisid, kes piipu suitsetawad sarnatse paikaga magamas käiwad ja pole ka ööwaht Jaan Rosenstein, kes seda näinud, mitte niikohe üles annud, mis pärast nad mõlenad trahwi wäärilised on.

Astus ette Juri Konks ja tunnistas seda õigeks, et tema olla juhtunud kord  õle kohja sisse tüdrukuga magama minema aga edespidi seda mitte enam tegema ei saa.

Astus ette Jaan Rosenstein ja wabandas ennast seega, et mõisa rentniku Krachti noor poeg, kes temaga ligi olnud, ise seda mõisa üles anda lubanud.

Sai mõistetud:

Juri Konks saab see eest et selle linnast öö seal Sinti tulnud liiderliku tüdrukuga mõisa hoonete ja õle kohjade wahel ümber aeanud 25 hoopi  witsu ja maksab Jaan Rosenstein see eest, et Juri Konksu kui ka seda liiderlikku tüdrukut kohe kinni wõtnud pole - 1 rubla 50 kop. trahwi 8 päewa pärast.

22. Mail Juri Konks 25 hoopi kätte saanud.