Protokoll
LeidandmedEAA.3333.1.64
Kaader113
Daatum20.04.1870
Protokolli number
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

Karl Menow Tosikatsist om niwisi sedda Peipsi jerwe perwet kalla renti wõtnud, mes Tosikatsi ninost senni kui moisa Perosotsi piri wasta om et Karl tob igga aasta 10 puta wahhembat kallo, nink 5 puta suret kallo, kas lattikat, haugat, hiast woi ahwenad. Karl tohhib keik aast kallo püda mis ta perwe päl wälja tombab; muido sel ajal kui sädusse perra keletu om, Karl ei tohhi mitte kallo püda.

Suure kallo eest woetas muido neid kallo wasto, mis keige wähhem 5 ld kalwa. Karl ei tohhi mitte neid hainamaid rikko mikke tükki al tal püda lubba om. Karl woib neid kallo kewwade erra tua, muido 1 pud sure kallo peab talwe woi süggise tua. Kui Karl waist peaks monni kord mitte kallo sada, siis herra ostab nipaljo kallo kui Karli oigusse perra peaks tua, nink Karl massab sedda rahha herra kätte taggasi.

Karl lubbab ausaste moisa wallitsusse wasto ellada ja allustab omma kalla renti Jürripäwan 1870. Kui sedda kontrakt joulo ülles ei ütteltus jääb ta üttest aastast teise aasta pääl eddasi.

Karl peab neid kallo Friedholmi moisa tua kui na just koggone wene,,, om, kui Karl neid suret kalla toob senni kui na weel alluwad, loetas igga Do 2 L eest. Kui et 1 hias mis 5 Do kalub 10 Do eest täitas, kui ta ellab.

Räppina koggokonna kohhus 20 April 1870.

Karl Menow

XXX