Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.8
Kaader11
Daatum10.04.1869
Protokolli number2
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Otto Neufeldt Vallavanem
Johan Mällifer Peakohtumees
Tõnno Pirke Kohtumees
Jaan Perdig Kohtumees

1) Astus kohtu ette Lohhu moisa Wallitsus: Et moisa põllowaht Pridik Tunts on kaebanud et Pridik Innu on moisa metsast üks palk warrastanud 4 sülda 2 jalga pik 11 tolli ladwast jämme. Kohhus kulas Pridik Innu järrele ja Pridik Innu räkis kohtu ette nenda: põlluwaht P. Tunts on Trahteri kõrtsus wina küssinud ja käsknud Pridik Innu siis kui mois metsas raiub, tulla ja ommale wia ni palju kui tahhab puid koiu. Ja Pridik Innu on ostnud 3 kortelt wina. Ja kui temma se palk koiu on winud on ta pärrast 10 koppik rahha ka wõtnud, ja põllo waht tunnistas kohto ees issi ka et temma on P. Innu käest 10 koppik wõtnud se palgi eest. Ja weel Tunnistas Jaan Torri et moisa põlluwaht P. Tunts on temma käest wina küssinud ja ta on temmale annud 2 kortelt wina agga polle läinud mitte metsast puud toma.

Ja weel Tunnistas Pridik Innu nenda: Hans Wunder on räkinud nenda: põllowaht Pridik Tunts on mullu sui Trahteri kõrtsus moisa põllu pealt Heino müinud.

Koggukonna kohhus ei woinud sedda asja selletada se pärast et moisa wallitsus nõuab Hakenrihtri trahwimist selle põllowahhi ülle.