Protokoll
LeidandmedEAA.1134.1.30
Kaader16,17
Daatum26.05.1901
Protokolli number11
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused

Jüri Reisenpuk on kohtu `Eesistuja`.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jüri Reisenpuk Peakohtumees
Jaan Laud Kohtumees
Mart Kask Abikohtumees

Tulid ette Awwinorme Walla inimesed Mart Kaunisaar Mihkli poeg ning Mihkel Lepp Jaani poeg Sölliksuare külast ja palusid Wallakohut nende kaupa ja kontrakti kinnitada mis nemad enda vahel kruntipidamise õiguse müimise pärast tehnud:

Mart Kaunisaar Mihkli poeg müib oma krunti pidamise õiguse selle pobolikrunti peale N. 377 mis Awwinorme Walla ja Saliksaare küla talumaade piirites seisab ja 34/100 dessatini suur: Awwinorme valla inimese Mihkel Leppa Jaani pojale wiiekümne rubla ette (50 Rubl) igawese aja peale ära. mis krunti oli Mart Kaunisaar oma wõerasema Mari Kaunisaare käest pärinud; ja ei luba Mart Kaunisaar seda krunti enam ei millagi oma kätte tagasi nõuda, ja maksab Mihkel Lepp nüid kohe peale kontrakti alla kirjutamist Mart Kaunisaarele wiiskümmend rubla wälja ja maksab se kontrakt ja müimine nendele ja nende pärijattele igavese aja peale. 

Mart Kaunissaare Mihkli Pooeg (Allkiri)

Mihkel Lepp Jani poeg (Allkiri)

1901 Aastal Maikuu 26 pääwal on se eesseisaw kaup ja kontrakt Awwinorme Wallakohtule Awwinorme wallamajas kohtu protokolli üleskirjutamiseks ja kinnimiseks suusana leppingu jures ette kantud Awwinorme valla inimeste Mart Kaunisaar Mihkli poja ja Mihkel Leppa Jaani poja poolt poboli krunti N 377  pidamise õiguse äramüimise pärast. Mart Kaunisaare käest  Mihkel Leppa Jaani poja katte; ja on need kauba tegijad walla kohtule tuntud ja teatud ning nemad õiguse võimelised endavahel kaupasid ja leppinguid teha; ja on nende kaup tänasel pääwal Wallakohtu aktiramatuse N 11 all üles kerjutud ja kohtu poolt kinnitud sanud ning kauba tegijad omad nimed oma käega alla kirjutanud

J. Reisenpuk (Allkiri)

Jaan Laud (Allkiri)

M. Kask (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)

Wiiskümmend rubla olen kätte sanud: Mart Kaunisaar (Allkiri)

J. Reisenpuk (Allkiri)

Jaan Laud (Allkiri)

M. Kask (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)