Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.8
Kaader132
Daatum14.02.1880
Protokolli number413
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Aron Krimm Peakohtumees
Maddis Erm Kohtumees
Abram Pärn Kohtumees

Kokkora walla mees Kusta Sawwastwerre olli siin ühhe kahtlase hobbusega kinniwõetud. Hobbune on ruun, must lak parremal pool, täht otsa ees, essimenne parrem kabbi lõhki, taggumine parrem jalg walge.

Selle peale olli Kusta Sawwastwerre kohtu ette kutsutud, tema ütleb, et temma olla nimmetud hobbuse Pihkwa ladelt 6. Januaril . c. ostnud.

Hobbusele tulli wennemalt Oudowa Kreisist Maschkowski wolostist wennelanne Stepan Afanasjew järrele, kelle juurest se hobbune ettenäidatud Maschkowskoe wallawallitsuse tunniskirja järrele 9. Februarist c 1880 sel 3./4. Februaril.c. ärra on warrastud

Nüüd annab Kusta Sawwastwerre üllesse, et temma olla nimmetud hobbuse 4. Webruaril hommiko Maschnakowi moisas Oudowa maal ostnud, ühhe tundmatta mehhe kaest, ja annud 35. rubla. Jures olnud Josep Janus ja Josep Kikkas Meschnakowi moisast. Riistad ja saani laenanud temma Josep Janus kaest.

Tulli kohtu ette Allatskiwwi walla mees Peeter Kusik, kes ka Oudowa maal Maschkowski wallas ellab, ja tunnistab et se siin kinniwoetud hobbune olla nimmelt Stepan Afanasjewi hobbune.

Kohhus watas se Maschkowki wallawallitsuse tunnistus järrele ja leidis, et se hobbune tõeste se Stepan Afanasjewil ärra warrastud hobbune on ja andis selle peale se hobbune Stepan Afanasjewile kätte

Kohtu otsus:

Kusta Sawwastwerre ühhes selle protokolli wälja kirjutusega Keiselikko Tartu Sillakohtu kätte saata, selle palwega, et temma saaks Oudowa kreisi politsei wallitsuse kätte sadetud, sest et temma Oudowa mail se hobbune on warrastud. Selle protokollile on ka se Maschkowski walla wallitsuse tunnistus d d 9 Februar 1880 juure panna, Peale selle saawad temmale ühhes sadetud, need rangid kleidega, ohjad ja look, mis temma kaes leitud.

/:Otsus kulutud sel 14. Webruarl 1880:/

A. Krimm [allkiri], pea
xxx Maddis Erm, kohtumees
A. Pärn [allkiri], "