Protokoll
LeidandmedEAA.1134.1.30
Kaader11,12
Daatum21.04.1901
Protokolli number5
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused

Jüri Reisenpuk on kohtu `Eesistuja`.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jüri Reisenpuk Peakohtumees
Mihkel Toming Kohtumees
Jaan Laud Kohtumees

Tulid ette Awwinorme Walla inimesed Alekere. N 174 taluperemees Jaan Habakuk Josepi poeg. ja tema wend Madis Josepi poeg Habakuk ja palusid Wallakohut nende kaupa ja kontrakti mis nemad enda wahel tehnud maa pidamise õiguse pärast kohtu protokolli üleskirjutada ja kinnitada järgmisel wiisil..

1. Madis Habakuk Josepi poeg müib oma talumaade pidamise õiguse N 174 talu peale mida tema kadund isa Josep Habakuk Jaani poeg temale oma testamenti järel pärida lubanud pooled talumaad oma wenna Jaan Habakuk Josepi pojale keigi selle maa peal olewate honetega igavese aja peale ära kolmesadda rubla eest (300 Rubl eest). ja ei ole Madis Habakukel peale sedda oma venna Jaan Habakukke käest ei midagi muud nõudmist. ja maksab se maapidamise õiguse ära andmine ja müimine nendele ja nende pärijatele igavese aja peale: et se enam mudetud ei sa.

2. Ema Mari Habakuk Josepi lesel kes nende kaubategijatte lihane ema on. jäeb se õigus et tema oma ärasurnud mehe talu peal mis nüid täielikult Jaan Habakukke kätte läheb tema elu otsani toidetud ja kaetud peab saama, ja jäeb temal prii tahtmine kas noorema poja Madis Habakukke ehk wanema poja Jaan Habakukke juures elada. ja on temal õigus igal ajal wanema poja Jaan Habakukke juure minna ja selle käest ülespidamist nõuda, majast wälja ei sa üles pidamist antud.

3. Jaan Habakuk maksab se leppitud summa kolmsadda rubla nüid kohe selle leppingu allakirjutamise ajal Maddis Habakukele ära uhekorraga ja on leppingu tegid selle kauba kinnitamiseks omad nimed alla kirjutanud.

Madis Habakuk Josepi poeg (Allkiri)

Jaan Habakuk Josepi poeg (Allkiri)

1901 Aastal Aprili kuu 21 pääwal on se eesseisaw suusana leping ja maapidamise õiguse äramüimise kontrakt Awwinorme Wallakohtule Awwinorme wallamajas kohtu Protokolli üleskirjutamiseks ja kinnitamiseks ette kantud Awwinorme walla inimeste Jaan Habakuk Josepi poja ja tema wenna Madis Habakuk Josepi poja poolt, ja on need kauba ja leppingu tegijad walla kohtule tuntud ja teatud ja nemad õiguse woimelised enda wahel kontraktisid ja leppinguid teha ja on nende lepping tänasel pääval Wallakohtu akti ramatuse N 5 all üleskirjutud ja kinnitud sanud ning nemad oma kauba leppingule omad nimed oma käega allakirjutanud.

J. Reisenpuk (Allkiri)

M. Toming (Allkiri)

Jaan Laud (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)

Ülemal seiswa leppingu järel olen mina oma wenna Jaan Habakukke käest kolmsadda rubla (300 Rubl) wälja makstud ja kätte sanud Madis Habakuk (Allkiri)

Eesistuja J. Reisenpuk. (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)