Protokoll
LeidandmedEAA.2755.1.16a
Kaader95,96
Daatum09.03.1881
Protokolli number20
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod; 9. Sõim ja vägivald; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused

Kih. kohto

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Peter Nauer Peeter Nauer Peakohtumees
A Koppel Abikohtumees
Johan Masil Juhan Maasel Abikohtumees
Madis Liedenberg Madis Liedenberg Kirjutaja

Sai ettewöetud, mis Nr. 13 al 1881 pooleli jäi, kus Kreet Liiwa ees oli ja ütles, et Peet Liik teda 8. küünla k.p. oma toa uksest wälja ja wasto seina töukand (löönud), ta on raske olnud ja see on tast ära kadund, ning ütlend end nüid weel haiglase olewad, muud santi ei tea ta Ligil olewad ütelnud kuid ühe Ligi sana peale teda wasikaks! Huidnud. Ämmanaene Ann Sügise ütles, et Kreet Liiwa on ikka raske olnud (2 1/2 kuune) ja nüid temast see ärakadund, - aga ta ei tea missest see wiga tale tulnud. Naese oma ütlemise järel, et P. Liigi hoobist seda wiga saanud.

P. Liik ütles, nago enne, et pöle mitte löönud. Mis ka koik ta pere woib tunnist.

P. Pass ütles tunistas, et tema ei tea neist laudest ühti tunistust anda; ega pöle näind, kui laudo widud.

Simo Liik ütles, et tal on 5 rbl Kustaw Liiwal maksta, - mis eespidi äraklaarida tahab.

Kohus möistis, Nr. 13 alt, et 3 külimito prügisid odre ja kinganahad jääwad wastamisi, aga see 1 rbl lainoraha maksab P. Liik Gustaw Liiwal tagasi, 1/2 wak niso ja see 1 rbl soolaraha jääb ka wastamisi, nago Liik isi ka ene ütlend. Wankri rumud ja kodarad saab Liiwa tagasi. Need 14 lauda ehk luhko, on tingimise al, ilmselge tunistusele jääb niisama. P. Liik löömine Kreet Liiwat, ja et ta äma tunistuse ja K. Liiwa oma üteluse möda raske olnd, ning et see tast ärakadund, - saab Suurema kohto öiendamise alla antud.